Pic

Kezelés és gyakorlatok

Kezelés és gyakorlatok

A kezelés menete

 
Az első találkozás konzultációval kezdődik, melynek során a páciens elmondja panaszát, kérdéseket tehet fel.
 
A beszélgetés után állapotfelmérés következik, amikor megvizsgálom a pácienst, majd - az elmondottakat és az esetleges orvosi és egyéb szakvéleményeket is figyelembe véve - felállítom a diagnózist. Mindezt követően tájékoztatom véleményemről, valamint az általam javasolt kezelések számáról, rendszerességükről.
 
Az esetek többségében az állapotfelmérés után sor kerül a kezelésre. A kimozgatások végeztével megbizonyosodok munkám sikerességéről és újra megvizsgálom a páciens csontjai, ízületei helyzetét.
 
A kezelés teljes testre kiterjed, a Yumeiho filozófiájának megfelelően az SI ízület helyreigazításán túl, a gerinc nyaki-, háti- és lumbális csigolyái, valamint a test összes ízületének manipulációját elvégzem. Emellett a kezelés minden esetben egyénre szabott.
 
A szakmailag megfelelően képzett Yumeiho terapeuta a pácienssel való első találkozáskor már tudja, melyik mozdulatsort alkalmazhatja és melyiket nem, illetve, hogy egyáltalán lehetséges-e a terápia alkalmazása.

Derékfájásra ajánlott gyakorlatok

A gyakorlatoknál erőnléttől függően 2-4 sorozat és 8-15 ismétlés ajánlott, hetente 2-5 alkalommal.

Pic

1. Medencebillentés

feküdjön a hátára behajlított térdekkel, talpak laposan a padlón. Hasát behúzva lapítsa le derekát a padlóra a lábak elmozdítása nélkül, s tartsa így 5-10 másodpercig.

 

Pic

2. Térd a mellkashoz

feküdjön a hátán behajlított térdekkel, talpak a padlón. Lassan húzza fel a jobb térdét a válla felé, tartsa ott 5-10 másodpercig. Lassan engedje vissza, majd a másik térdét húzza fel.

Pic

3. Mindkét térd a mellkashoz

kezdje ugyanúgy, mint az előbbi gyakorlatot. Húzza fel először a jobb, majd a bal térdét a mellkasához, tartsa ott mindkettőt a kezével is leszorítva 5-10 mp-ig, majd egyenként engedje vissza.

Pic

4. Lábemelés

húzza fel az egyik lábát hajlított helyzetbe, majd a képen láthatóan nyújtsa, és eressze vissza. Ismételje többször mindkét lábával.

Pic

5. Csípőgyakorlat

szorítsa össze a fenekét, csípőjét nyomja a padló felé.

Pic

6. Domborítás

négykézláb görbítse hátát.

Pic

7. Hason fekvés

feküdjön hasra, fejét fordítsa oldalra, kezeit helyezze el a teste mellett tenyérrel felfelé. Maradjon ebben a helyzetben 5-10 percig.

Pic

8. Kitámasztott hason fekvés

a vállak előtt támaszkodjon mindkét tenyerére, könyökét nyújtsa ki. A gerinc és a fej belógnak a vállak közé, innen lassan emelje ki, de a csípő maradjon a talajon. Újra ereszkedjen vállai közé és emelkedjen ki tízszer.

Pic

9. Hason fekvés könyökre támaszkodva:

mindkét könyökre, alkarra, tenyérre támaszkodjon, csípője maradjon a padlón. Derekát teljesen lazítsa el. Maradjon ebben a helyzetben 5-10 percig.

Pic

10. Rövid felülés:

csinálja meg az 1. gyakorlat medencebillentését. Ebben a helyzetben maradva lassan emelje fel a fejét, hajlítsa előre, majd a vállait is emelje fel a padlóról, tegye kezét a térdére, tartsa ott 5-10 mp-ig, majd lassan ereszkedjen vissza.

Pic

11. Végtagemelés hason fekve

emelje egyik kezét és másik lábát 20 cm-re a talajtól, tartsa 5-10 mp-ig. Váltson oldalt.

Pic

12. Lábnyújtás

húzza fel lábát a mellkasáig, majd nyújtsa hátra és felfelé.

Pic

13. Csípőnyújtás

váll a padlón, lassan forgassa csípőjét és lábait két oldalra.

Pic

14. Lábhajlítás oldalt fekve

húzza a sarkát a fenekéhez. Hasa és combja legyen feszes.

Pic

15. Lábnyújtás háton fekve

felhúzott térddel nyújtsa a lábát.

Pic

16. Csípőnyújtás

mozgassa a csípőjét előre és lefelé.

Pic

17. Ülő helyzetben nyújtás

lógassa le fejét, karját, vállát térdei közé egy percig

Pic

18. Lábnyújtás ülve

lábát tartsa a padlón, lábfejét feszítse vissza, derékból hajoljon előre.

Pic

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre, így első kézből értesülhetsz ajánlataimról, akcióimról.